26 Ekim 2014 Pazar

YALIN AYAK – BAREFOOT

Bu aralar sinema dünyasında oldukça sıkıntılı bir devşirme/kopyalama, çogu sinema eleştirmenlerine görede aleni bir şekilde film çalma var.Senaryosu salt olarak benzeyebilir hatta taban tabana örtüşebilir.Ancak sahnelerdeki benzerlik bile aynı olunca iş hırsızlıga giriyor malesef.Ülkemizdede aynı konular oldukça tartışma konusu oluyor.Zira , senaristler organik senaryo üretmekten vazgeçip,hazır senaryo tüketmeye başlamarı,sinemaseverlerede rahatsızlık vermeye başladı.Çok fazla bu konuya girmeden film hakkındaki kendi düşüncelerimizi anlatmak isterim.

Klasik bir başlangıç ile başlayıp, beni ilginç bir karakter ile kendine bağlamış bir film ;Barefoot.. İlginç bir karakter dediğim ise Evan Rachel Wood ile anlam kazanmış olan Daisy idi.. Hani annesini kaybetmiş olan bir psikolojik hastanın sizi bu kadar kendine bağlaması, gerektiğinde duygulandırması, gerektiğinde güldürmesi gerçekten sıcacık bir etki uyandırıyor siz de.. Tabi bunda daha önce bir kaç yapımda daha izlediğim büyüleyici kadın Evan Rachel’in oyunculuğu ve muhteşem mimiklerinin de etkisi oldukça fazla olduğunu üstüne kata kata söylemeliyim..

Saflığının ve masumiyetin ön planda olduğu bu filmin belki de izlemenin dışında ben de oluşturduğu tek olumsuz nokta ise 2005 yapımı Alman, Barfuss filminden olabildiğince alıntıların çok olmasıdır diyebiliriz. Herkesin düşüncesine göre değişebilir ancak bu nokta yani aynı filmin biraz değiştirilerek başka ülkelerde veya aynı ülkeler de farklı zamanlarda seyirciye tekrardan sunulması garip geliyor.Filmimizin iki güzel yanı,müzik kısmı ve cinsellik içermemesi.Bu tip filmlerin olmassa olmazı cinselliktir.Ancak masumane bir iki sahne haricinde bu filmde cinsellik görmeniz pek mümkün görünmüyor.
Kısacası 90 dakikalık Romantik/Komedi dalındaki olan filmimizi siz sinemaseverlere tavsiye eder,kiyakfilm.com olarak iyi seyirler dileriz.

Tür: Dram, Drama-Aşk, Film 2014, Komedi, Romantik

Yapım: 2014 ABD

IMDB Puanı: 6.7

Yönetmen: Andrew Fleming

Oyuncular: Evan Rachel Wood , J.K. Simmons , Scott Speedman , Stephanie Honore , Ian Nelson Senaryo : Stephen Zotnowski Yapımcı : David Pomier , David Scharf
http://kiyakfilm.com/hd-izle/yalin-ayak-barefoot/


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder