27 Ekim 2014 Pazartesi

BÜYÜK BUDAPEŞTE OTELİ

2014 Amerika Birleşik Devletleri yapımı komedi filmi olan,Büyük Budapeşte Oteliyle karşınızdayız.Filmimiz için harikulade desek klasik kalmaz.Zira vizyon filmi olmasına ragmen , dünyaca ünlü sinema puanlama ve yorumlama sitesi IMDB’deki puanı 8.2.Kaldıki bu puana ulaşabilen film sayısı çok cüz-i dir.O yüzden filmden övgüyle bahsetsek abartmış olmayız.Ancak burdaki dikkat edilmesi gereken konulardan biride,kuşkusuz oyuncu kadrosundaki tecrübeli isimler.
Anna Karenina,Sky Captain and the World of Tomorrow , Closer , My Blueberry Nights, The Holiday , Ölümcül Oyun , Acı Reçete , Sherlock Holmes serisi , Hugo , Black Sea , Midnight in the Garden of Good and Evil gibi filmlerden tanıdıgımız efsane oyuncu Jude Law filmde kendisine güzel bir rol seçmiş.
Dövüş Klübü, Sihirbaz , Cennetin Krallığı , İtalyan İşi, Geçmişin Gölgesinde , Birdman, Aşk Vadisi , Duvak, Hulk ,Herkez Seni Seviyoru Der , Aramızdaki Sarışın ve daha birçok filmde rol,seslendirme , yapımcılık ve yönetmenlik yapan Edward Norton filmimizde,amiyane tabirle döktürmüş.
Adrien Brody’de bu filmde rol almakla akıllılık yapmış hoş Adrien Brody bu saatten sonra kariyer yapıcak hali yok ancak rol aldıgı filmlerden bahsedersek hafızanızı güncellemiş oluruz.1942′ye dönüş , Piyanist , Backtrack , American Heist rol aldıgı veya katkı verdiği bir kaç filmden biri.Özellikle Piyanist filmiyle bir çok akademi ödülünü kazanmıştır ve kariyerinin patlamasını yapmıştır.
Owen Wilson’dan zaten bahsetmeye gerek yok takdir edersinizki yakışıklılıgı tüm kadınlarca bilinen oyuncumuzu tanımayan yoktur.Ekstra dan parantez açmaya gerek görmedik.
Filmin konusundan bahsetmek gerekirse ; Gustave H ile lobi görevlisi Mustafa’nın arkadaşlık hikayesine odaklanıyor. Yönetmenliğine soyunan zatı Wes Anderson olarak görülmekte. Senaryo ise Stefan Zweig’in anektodlarından alıntı yapılarak oluşturan kişi Hugo Guinness tir. 23.000.000 dolar gibi büyük bir bütçe ile çekilen filmin yine hasılatı ise gözlerinizi büyütecek derecede olmayı başarmış ve 119.000.000 dolar gibi rakama ulaşmayı başarmıştır.
Almanya’nın Görlitz ve Saksonya eyaletinde çekilmiştir. Görlitzer Warenhaus yapısından otel sahnelerinde yararlanılmış. Otelin aslı yoktur çekimler için minyatür bir maket yaptırılmıştır.
Genç bir kızın bir kitap okuması ile film başlar. Kitap bir yazara aittir ve kitap yazarın Büyük Budapeşte Oteli’nden bahseder. Zamanında ihtişamlı bir otel olan bu yapıt artık harabeye dönmüş bir virane haline gelmiştir. Yazar otelde Mustafa adında biri ile tanışır. Mustafa ilk yıllarda otelde Belboy olarak görev yapan bir çalışandır. Gustave adında da bir oda görevlisi vardır. Gustave otelin ihtiyar ve sarışın zengin müşterileri ile birlikte olan otelin durumunu pek önemsemeyen biridir. Bir birlikte olduğu kadınlardan birinin evinde ölü bulunması tüm olayların odak noktası ve konunun şekillenme evresi olacaktır.Ancak olaylar daha sonra oldukça sarpa saracak ve komediyle birleşip çıgrından çıkıcaktır.720p formatında sundugumuz bu filmi , www.kiyakfilm.com farkıyla izleyebilirsiniz.Şimdiden iyi seyirler dileriz.

Tür: Dram, Film 2014, Komedi

Yapım: 2014 ABD

IMDB Puanı: 8.2

Yönetmen: Wes Anderson

Oyuncular: Jude Law , Tilda Swinton , Adrien Brody , Edward Norton , Owen Wilson Senaryo : Wes Anderson Yapımcı : Miki Emmrich Süre: 100 Dakika

http://kiyakfilm.com/hd-izle/buyuk-budapeste-oteli-2/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder