23 Eylül 2014 Salı

YOZGAT BLUES (2013)

Evet Türk film sektöründe farklı bir film kurgusu anlayışı. Ve iyi bir mizah ile yazılmış bir konu. Filmin konusu; Yetmişli yılların popüler şarkılarını söyleyen Yavuz artık kariyerinde bir çöküş eşiğine düşmüş ve bir alışveriş merkezinin zemin katında, küçük bir ses sistemi eşliğinde, düzensiz aralıklarla müşterilere şarkılar söylemektedir. Bunun yanı sıra bir belediyenin düzenlediği ücretsiz müzik kursunda katılımcılara müzik dersleri vermektedir. Neşe, Yavuz’un belediye kursundan öğrencisidir. Marketlerde sucuk standında müşterilere sucuk tanıtımı yapmaktadır. Yavuz, Yozgat’ta açılan bir gazinoda şarkı söylemesi için teklif alır. Neşe, Yavuz’a kendisinin de çalışmak istediğini söyleyip, birlikte gidebilmek için teklifte bulunur. Yavuz ve Neşe birlikte Yozgat’a giderler. İkili bir süre sonra Yozgat’ta yaşayan berberlik yapan Sabri’yle tanışırlar. Sabri’nin hayatında iki amacı vardır; bir kızla evlenmek ve kendi kuaför dükkanını açmak. Yozgat’ta, İstanbul’dan gelen iki şarkıcı ve bir berber arasında kimi zaman dramatik kimi zaman da komik olaylar gelişmeye başlar.
Film 2013 yılının Altın Koza ödülünü kapmış bir yapımdır. Bütün ödüllerini sıralayacak olursak ise kazandığı ödüller; -29. Varşova Film Festivali – FIPRESCI Ödülü -20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali – En iyi film ödülünü Gözümün Nuru isimli filmle paylaşmıştır. -20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali – En iyi Senaryo. -20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali – En İyi Erkek Oyuncu: Ercan Kesal. -20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Tansu Biçer. -20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali – Film Yön En İyi Yönetmen Ödülü: Mahmut Fazıl Coşkun. -20. Uluslararası Altın Koza Film Festivali – Film-Yön En İyi Film Ödülü: Yozgat Blues. -32. İstanbul Film Festivali – Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi’nin seçtiği En İyi Erkek Oyuncu : Ercan Kesal. -T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı 10.000 USD destek ödülü ve Melodika 25.000 TL değerinde ses post prodüksiyon destek ödülü. -4. Malatya Uluslararası Film Festivali – ulusal uzun film kategorisinde en iyi film, en iyi yönetmen ve Siyad ödülü, gibi ödüllerdir.
Bunların yanı sıra katıldığı festivaller de şunlardır; -21. Hamburg Film Festivali – Almanya prömiyeri -61.San Sebastian Film Festivali -10. Paris Film Festivali – Paris Project Screening’de 40 dakika rough cut gösterimi. -13. Hollanda Film Festivali – Netherland Production Platformuna seçilmiştir. -6.Roma Film Festivali – New Cinema Network Workshop’una seçilmiştir.
Film IMDB’de de yüksek bir puan almıştır. Tam 10 üzerinden 6.9 gibi bir puan kapmıştır. Bu bol ödüllü filmi şimdide sizelere sunmaktayız ben ve ekip arkadaşlarım. Bu harikulade başarılı bir filmi izlememek tabiki de büyük bir eksikliktir diye düşünüyoruz ve sizlere bu muhteşem filmi www.kiyakfilm.com ayrıcalıklarından faydalanarak ve siz sinemaseverlere sunduğu keyifin tadını çıkararakle HD görüntü kalitesinde izleme imkanı sunuyoruz. Filmin en kıyak adresi www.kiyakfilm.com iyi seyirler diler..

Tür: Dram, Filim 2013, Komedi, Yerli Filmler
Yapım: 2013 Türkiye
IMDB Puanı: 7.3
Yönetmen: Mahmut Fazıl Coşkun
Oyuncular: Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak, Kevork Malikyan
http://kiyakfilm.com/hd-izle/yozgat-blues-2013/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder