2 Eylül 2014 Salı

5 KIRIK KAMERA – 5 BROKEN CAMERAS

2011 yılı Filistin yapımı belgesel filmidir. Guy Davidi’nin senaryosunu yazdığı ve Emad Burnat ile yönettiği film birçok film festivalinde gösterilmiştir.Sundance Film Festivali’nde Altın Kayısı, Erivan Film Festivali’nde en iyi belgesel filmi ödüllerini almıştır. Akademi Ödülü’ne de aday olmuştur. Hasılatı hakkında herhangi bir bilgiye ulaşılamazken hasılatının 108.571 dolar olduğu açıklanmıştır.
Emad Barnut kendi yeteneğini geliştirerek kameraman olmuştur. üç oğlu vardır dördüncü olduğu gün ilk kamerasını alır. Emad Barnut Filistinli bir köylüdür. Köyünde bir bariyer kurulacaktır ve halk bu bariyerin kurulmasına karşıdır. Emad ve arkadaşları bu bariyerin kurulmaması için direniş gösterir ve halk bu direnişe destek verir. Zamanla isralin piçleri baskılarını arttırmış, her önüne geleni ya öldürmüş, ya yaralamış ya da tutuklamıştır. Emad bu kaos ortamını kamerasıyla kayıt eder. Lakin kamerası bazen kırılır, bazen silahla paramparça edilir lakin Emad pes etmeden fakir haliyle hep başka bir kamera bulup her olayı kayıt eder. Bu harikulade başarılı bir filmi izlememek tabiki de büyük bir eksikliktir diye düşünüyoruz ve sizlere bu muhteşem filmi www.kiyakfilm.com ayrıcalıklarından faydalanarak ve siz sinemaseverlere sunduğu keyifin tadını çıkararakle HD görüntü kalitesinde izleme imkanı sunuyoruz. Filmin en kıyak adresi www.kiyakfilm.com iyi seyirler diler..

Tür: Belgesel
Yapım: 2011 / Filistin, Fransa
IMDB Puanı: 7,9
Yönetmen: Emad Burnat, Guy Davidi
Oyuncular: Yapımcı: Christine Camdessus, Serge Gordey, Emad Burnat, Guy Davidi Senaryo: Guy Davidi Müzik: Le Trio Joubran Görüntü Yönetmeni: Emad Burnat Kurgu:Véronique Lagoarde-Ségot, Guy Davidi Dağıtıcı: Kino Lorber Yayın Tarihi: 23 Kasım 2011 ( IDFA ) Dil: Arapça


http://kiyakfilm.com/hd-izle/5-kirik-kamera-5-broken-cameras/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder