7 Ağustos 2014 Perşembe

SUCKER PUNCH (2011)

Film gerçekten başarılı bir yapım demek hiç de yersiz olmaz olmaz aslında. Oldukça garip ve ilgi çekici bir konu işlenmiş filmde. Bilim kurgu demek ne ise onu iliklerimizde hissedeceğiz diyebiliriz. Sucker Punch filmi genç bir kızın karanlık gerçeklerden kaçıp, hayal dünyasında özgürleşmesinin destansı hikâyesini anlatan fantastik bir aksiyon - bilim kurgu filmidir.
Zaman ve mekân sınırlaması olmadan, zihninin derinliklerinde her yere gidebilir, İnanılmaz maceralar yaşayarak, hayal ile gerçek arasındaki çizgiyi yok edebilir.
Kendi isteği dışında bir yere kitlendi, ama Babydoll (Emily Browning) hayatta kalma isteğini kaybetmedi. Özgürlüğü için savaşmaya kararlı bir şekilde, dört kızı -Dobra Rocket (Jena Malone), Şehirli Blondie (Vanessa Hudgens), Şiddetle Sadık Amber (Jamie Chung) ve İsteksiz Sweet Pea (Abbie Cornish)- birleşmeye ve kötü kaderlerinden ve onları tutsak tutan Blue (Oscar Isaac), Madam Gorski (Carla Gugino) ve Kumarbazdan (Jon Hamm) kaçmaya ikna eder.
Babydoll başta olmak üzere, kızlar kendilerini samurai savaşçılarından yılanlara kadar, sınırları olmayan fantastik bir savaşta bulurlar. Hayatta kalabilmek için nelerden vazgeçeceklerine karar vermek zorundalardır. Ama bir büyücünün yardımıyla, inanılmaz yolculuğun sonunda -eğer başarılı olurlarsa - özgür olacaklardır...
Madem bu kadar iyi bir filmse, IMDB filme haksızlık mı etti derseniz? Buna bizim cevabımız kesinlikle evet olur. Film oldukça maliyetli bir aşamadan geçerek çekilmiştir. Ve gişe de onlara kazandıklarından biraz daha fazlasını getirmiştir. Tabiki bu kadar yüksek maliyetli filmlerin gişede aşırı bir sükse yapması gerekmekte ki kar oranları yüksek olsu. 90 milyon dolara yakın sadece gişe hasılatı yapmıştır film. Sıradan filmlere göre bu rakam göz kamaştırı olabilir. Fakat filmi zaten 80 milyon dolar civarı para harcanarak çekildiğinden bu ekip için pekte iç açıcı bir durum olmamıştır. Sinema puanları oldukça yüksek olan film bu açıdan mutlu olsada IMDB oylamasında da biraz önce bahsettiğimiz gibi hüzün yaşamıştır. Öyle yada böyle bu filme kötü olmuş demek pekte mümkün değil. Bu fevkalade eseri www.kiyakfilm.com un siz sinemaseverlere sunduğu ayrıcalıklardan faydalanarak keyifle ve HD görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz. Filmin en kıyak adresi www.kiyakfilm.com iyi seyirler diler..

Yönetmen: Zack Snyder
Yapımcı: Deborah Snyder, Zack Snyder
Senaryo: Zack Snyder, Steve Shibuya
Uyarlama: Zack Snyder
Oyuncular: Emily Browning, Abbie Cornish, Jena Malone, Vanessa Hudgens, Jamie Chung, Carla Gugino, Oscar Isaac, Jon Hamm, Scott Glenn
Müzik: Tyler Bates, Marius de Vries
Görüntü Yönetmeni: Larry Fong
Kurgu: William Hoy
Prodüksiyon: Legendary Pictures, Cruel and Unusual Films
Dağıtıcı: Warner Bros. Pictures
110 dakika
2011 / ABD
http://kiyakfilm.com/hd-izle/sucker-punch-2011/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder