2 Ağustos 2014 Cumartesi

RUHLARIN KAÇIŞI

Orijinal adı Sen To Chihiro No Kamikakushi olan Japon Animasyon filmi 2001 yılında Hayao Miyazakit tarafından hem senaristliğini üstlenmiş hem de yönetilmiştir. 2003 yılında Uzun Metrajlı En İyi Animasyon Filmi Oscar’ını kazanmıştır. Studio Ghibli yapımı bu film ilk Oscar’ı kazanan animasyon filmi olarak ta tarihe geçmiştir. Ayrıca 2002 yılında 25. Japon Akademi Ödülleri’nde En İyi Film ve En İyi Müzik, 52. Berlin Uluslar arası Film Festivalinde Altın Ayı, Cinekid Festivali’nde Cinedik Film, 15. Avrupa Film Ödülleri’nde Uluslar arası Perde Ödülü, Hong Kong Film Ödülleri’nde En İyi Asya Filmi ve 2003 yılında 75. Akademi Ödülleri’nde En İyi Animasyon Filmi Akademi Ödüllerini kazanmak gibi zor bir başarı elde etmiştir.
Küçük bir kız olan Chihiro, yeni taşındıkları kasabada büyük bir yapı görür ilk başta bu yapının içine girmek istemese de ailesinin peşinden gitmek zorunda olduğu için bu yapının içine girer. Zaten hikayenin aslı burada başlar, bu yapı ne kadar terk edilmiş gibi görünse de geceleri hareketlilik kazanır ve bu yapı ruhların istirahat ettikleri, dinlendikleri ve temizlendikleri bir mekandır. Chihiro bu yapı içinde çok korkunç bir olayla karşılaşır, ailesi büyük tehlike altındadır ve onları kurtarıp bu yapının içinden çıkmak Chihiro’ya kalmıştır. Bu ilginç ve macera dolu animasyon filmini oldukça keyifle izleyeceksiniz ve bu filmi www.kiyakfilm.com un siz sinemaseverlere sunduğu ayrıcalıklardan faydalanarak keyifle ve HD görnütü kalitesinde izleyebilirsiniz. Filmin en doğru adresi kiyakfilm.com iyi sehyirler diler.

2001 / Japonya
Yönetmen: Hayao Miyazaki
Yapımcı: Toshio Suzuki, Yasuyoshi Tokuma
Senarist: Hayao Miyazaki
Oyuncular (seslendirenler): Rumi Hîragi (Chihiro/Sen), Miyu Irino (Haku), Mari Natsuki (Yubaba/Zeniba), Takashi Naitô (Chihiro’nun babası), Yasuko Sawaguchi (Chihiro’nun Annesi),, Ryunosuke Kamiki (Bôh), Yumi Tamai (Lin)
Müzik: Joe Hisaishi, Youmi Kimura
Dil: Japonca
125 dakika
http://kiyakfilm.com/hd-izle/ruhlarin-kacisi/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder