7 Ağustos 2014 Perşembe

HÜR ADAM (2011)

“Hür Adam”, yazdığı kitaplar ve yetiştirdiği talebelerle 80 seneyi aşkın süredir Türkiye’den başlayarak bütün dünyayı etkileyen Bediüzzaman Said Nursi’nin hayatından kesitler taşıyor. Pek çok ilmî ve edebî çalışmaya konu olan Bediüzzaman’ın hayatı “Hür Adam”da ilk kez dramatik bir yapıyla sinemaya uyarlandı.
Küçük yaşta medrese eğitimiyle kendini geliştirdikten sonra Osmanlı İmparatorluğu’nun çöküşü ve cumhuriyetin kurulması sancıları arasında, savaşlar ve işgaller yaşayan bir millete İslam’ı ve imanı, asrın gerekleriyle hatırlatmak gayesiyle yola çıkan Bediüzzaman’ın hayatı, esaretler, mahkemeler, sürgünler ve hapislerle geçti. Sadece kitap yazdığı ve talebe yetiştirdiği için pek çok iftira ve komployla ortadan kaldırılmaya çalışılan Said Nursî, her şart altında yazımına devam ettiği Risale-i Nur Külliyatı adlı eserlerini her yere ve herkese ulaştırmaya çalıştı. Bu biyografik bir dram öyküsüne sizinde davetiniz olduğunu hatırlatmakta fayda var. Tam 163 dakikalık bir kültür şöleni karşımızdaki filmde saklı. 2011 yılında gösterime giren film IMDB oylamasında normal bir puan alarak bu süreci kapatmıştır. Film 10 üzerinden 5.5 gibi orta seviye bir puan almıştır. Şimdi "Hür Adam" filmi sizlerle. Bu biyografi niteliği taşıyan muhteşem yapıtı www.kiyakfilm.com siz sinemaseverlere sunduğu ayrıcalıklardan faydalanarak keyifle ve HD görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz. Filmin en kıyak adresi www.kiyakfilm.com iyi seyirler diler.


Yönetmen: Mehmet Tanrısever
Yapımcı: Mehmet Tanrısever
Senarist: Ahmet Çetin, Mehmet Uyar, Mehmet Tanrısever
Oyuncular: Mürşit Ağa Bağ, Ahmet Yenilmez, Taylan Güner, Bülent Polat, Orhan Aydın, Tekin Temel, Halil İbrahim Kalaycıoğlu, Mesut Çakarlı, Murat Coşkuner, Yaşar Üzer
Müzik: Yıldıray Gürgen, Tevfik Akbaşlı
Görüntü Yönetmeni: Ali Özel
Stüdyo: Feza Film
Tür: Biyografik, Dram
163 dakika
2011 / Türkiye
http://kiyakfilm.com/hd-izle/hur-adam-2011/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder