2 Ağustos 2014 Cumartesi

ASLAN KRAL – THE LİON KİNG İZLE

Walt Disney Pictures şirketinin üretimi olan animasyon filmi Aslan Kral 1994 yapımıdır. Şirketin 32. Animasyon filmidir. Konu William Shakespeare’in Hamlet oyunundan esinlenilmiştir. Animasyon tarihinde dönüm noktası olarak kabul edilen film Kayıp Balık Nemo gösterime girene kadar en yüksek kalite animasyonu olarak parmakla gösterilmiştir. Filmin hikayesi müziği ve görüntü kalitesi açısından oldukça olumlu övgülere tutulmuştur. Müziği 2 Akademi Ödülü kazanmış zaten müzikal film olan Aslan Kral Altın Küre Ödülünü de almayı başarmıştır. 45.000.000 dolar gibi yüksek bir maliyetle çekilen animasyon dudak uçuklatıcı bir rakama ulaşarak 987.483.777 dolar hasılata imza atmıştır.
Aslan olan Simba, ormanlar kralı Mufasa’nın oğludur ve krallığın tek varisidir. Amcasının alçak planları ile öldürülen babasının yasını tutmakta iken amcası suçu Simba’nın üstüne atar ve bundan ötürü suçluluk duyan Simba ormanı terk eder ve uzak diyarla gider. Bu yolculuk sırasında yaren edindiği Timon ile Pumbaa, Simba’ya Hakuna Matata Felsefesini öğretir. Kadim dostu olan Nala ile karşılaşır ve geçmişini hatırlar ve bir an önce geçmişini telafi etmesi gerektiğini anlar. Walt Disney'in muhteşem ürünlerinden olan bu filmi www.kiyakfilm.com un siz sinemaseverlere sunduğu ayrıcalıklardan faydalanarak keyifle ve HD görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz. Filmin en kıyak adresi www.kiyakfilm.com iyi seyirler diler.

15 Haziran 1995 / ABD
Yönetmen: Roger Allers, Rob Minkoff
Yapımcı: Don Hahn
Senarist: Irene Mecchi, Jonathan Roberts, Linda Woolverton
Oyuncular: Matthew Broderick, James Earl Jones, Jeremy Irons, Jonathan Taylor Thomas, Moira Kelly, Nathan Lane, Ernie Sabella, Rowan Atkinson, Robert Guillaume, Madge Sinclair, Whoopi Goldberg, Cheech Marin, Jim Cummings
Müzik Şarkılar: Elton John, Tim Rice, Lebo
Tema: Hans Zimmer
Kurgu: Ivan Bilancio
Stüdyo: Walt Disney Pictures, Walt Disney Feature Animation
Dağıtıcı: Buena Vista Pictures
Çıkış tarihi: 15 Haziran 1994 (ABD), 20 Ocak 1995 (Türkiye)
Ülke: ABD
Dil: İngilizce
Devam filmi: Aslan Kral II: Simba'nın Onuru
90 dakika
http://kiyakfilm.com/hd-izle/aslan-kral-the-lion-king-izle/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder