24 Ağustos 2014 Pazar

AVATAR

Titanik, Yaratıklar (Aliens), Terminator filmlerinin efsanevi yönetmeni James Cameron sinema tarihinde çığır açacak bir diğer filmi Avatar ile bir kez daha karşımıza dikiliyor.
Felç kalmış eski bir denizci olan Jake, Avatar adlı bir programa dahil edilir ve Pandora isimli bir gezegene gönderilir. Başlangıçta bu görevin amacı gezegeni tanımaktır. Pandora çok farklı bir tabiata ve oldukça ilginç canlı türlerine evsahipliği yapan bir gezegendir. Jake ve ekibi gezegende yaşayan Na'vi isimli bir halkla karşılaşır. İnsanların kendilerinden daha ilkel gördükleri Na'vilerin onlardan tek üstünlüğü fiziksel kapasiteleri değildir. Doğa ile iç içe ve onunla uyumlu bir şekilde yaşayan Na'viler insanların sahip olamadığı yeteneklere sahiptirler.
Türsel çeşitlilikle ilgili yaptıkları araştırmaların amacı aslında gezegende bulunan çok değerli bir madenle ilgilidir. Topraklarını terk etmek istemeyen Na'viler insanlarla çatışma halindedir. Jake onları uzaklaştırmak için kullanılan Avatar adlı genetik deneye katılır. Sonuçta deney Jake'e yeniden yürüyebilmenin yollarını açmıştır, ancak hiçbir şey beklendiği gibi sonuç vermez. İşler karışacaktır. Bakalım nasıl bu işten kurtulabileceklerdir bunu göreceğiz.
67.Altın Küre Ödüllerinde en iyi film ve en iyi yönetmen (James Cameron) ödüllerini almıştır. 9 dalda aday gösterildiği 82. Akademi Ödülleri'nde ise sanat yönetimi, görüntü yönetmeni ve görsel efekt dallarında 3 ödül kazanmıştır. 22 Nisan 2010'da satışa çıkan Blu-ray versiyonu ilk günde yaklaşık 1.5 milyon satarak 600 bin satış rakamıyla The Dark Knight filmine ait olan rekoru kırmıştır. Ayrıca filme Avatar 2 ile devam edileceği duyurulmuştur. Film tarihinin en büyük hasılatını yapan filmidir Avatar. Gişede inanılması güç bir hasılat elde eden film, IMDB puanlamasında ise o kadar başarılı olamamıştır. Tabi ki 7.9 harikulade bir puan. Ancak kazandığı bu çıldırtan rakamlara oranla film daha büyük bir puanı hak etmeliydi değil mi? Ama her şey bir yana, film herkesin mutlaka hayatında bir kez izlemesi gereken bir yapıt demek yanlış olmaz. Bu tarihe damga vuran, harikulade başarılı bir filmi izlememek tabiki de büyük bir eksikliktir diye düşünüyoruz ve sizlere bu muhteşem filmi www.kiyakfilm.com ayrıcalıklarından faydalanarak ve siz sinemaseverlere sunduğu keyifin tadını çıkararakle HD görüntü kalitesinde izleme imkanı sunuyoruz. Filmin en kıyak adresi www.kiyakfilm.com iyi seyirler diler..

2009 / ABD
Yönetmen: James Cameron
Yapımcı: James Cameron, Jon Landau
Senarist: James Cameron
Oyuncular: Sam Worthington, Zoë Saldaña, Sigourney Weaver, Michelle Rodriguez, Stephen Lang, Joel David Moore, Giovanni Ribisi, CCH Pounder, Dileep Rao, Matt Gerald, Laz Alonso, Peter Mensah, Wes Studi
Müzik: James Horner
Görüntü Yönetmeni: Mauro Fiore
Kurgu: John Refoua, Stephen Rivkin
Stüdyo: Lightstorm Entertainment
Dağıtıcı: 20th Century Fox
Cinsi: Sinema filmi
Tür: Bilim kurgu
162 dakika
Bütçe: 237.000.000 $
Hasılat: 2.782.275.172 $

http://kiyakfilm.com/hd-izle/avatar/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder