31 Temmuz 2014 Perşembe

RATATUY – RATATOUİLLE

Şişman fare Remy, yemeğe olan düşkünlüğü nedeniyle tek bir hayale sahiptir: Aşçı olabilmek! Bu idealini gerçekleştirmek için Paris'in yolunu tutan sevimli fare kaza eseri kendisini şehrin en iyi restoranının kanalizasyonunda bulur. Restoranın yeni çöpçüsüyle ilginç bir anlaşma yapan Remy, tüm hünerlerini sergileyebileceği büyülü mutfağa ulaşmaştır. Ancak bu tek hayalini gerçekleştirmek, farelerden iğrenen bir insanlığın var olduğu bir dünyada pek kolay olmayacaktır.
Walt Disney'den çıkan film, Kayıp Balık Nemo, Yukarı Bak, Oyuncak Hikayesi gibi animasyon türünün en yaratıcı örneklerinin üretildiği Pixar stüdyolarının ürünü. Yönetmenlik ve senaryo yazımını Brad Bird ve Jan Pinkava ikilisinin üstlendiği Ratatuy, gösterime girdiği yıl Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Animasyon Film' Oscar'ını kazanmıştı. Filmin adı bir Fransız yemeği olan Ratatouille'den gelmektedir.
IMDB oylamasında 350 bine yakın kişinin oyu ile 8.0 gibi yüksek dozda bir puanı kapmıştır. IMDB nin başarılı bulduğu bu muhteşem animasyon filmini www.kiyakfilm.com un siz animasyon severlere sunduğu ayrıcalıklardan faydalanarak keyifle ve HD görüntü kalitesinde izleyebilirsiniz. Filmin en kıyak adresi www.kiyakfilm.com iyi seyirler diler.

2007 / ABD
Yönetmen: Brad Bird, Jan Pinkava
Yapımcı: Brad Lewis
Senarist: Brad Bird, Jan Pinkava, Jim Capobianco, Emily Cook, Kathy Greenberg
Oyuncular: Patton Oswalt, Lou Romano, Peter Sohn, Brad Garrett, Ian Holm, Brian Dennehy, Janeane Garofalo, Peter O'Toole
Müzik: Michael Giacchino
Görüntü Yönetmeni: Robert Anderson, Sharon Calahan
Kurgu: Darren T. Holmes
Dağıtıcı: Walt Disney Picture, Pixar Animation Studios
Cinsi:Sinema Filmi
Tür: Animasyon, Macera, Komedi
111 dakika
http://kiyakfilm.com/hd-izle/ratatuy-ratatouille/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder