21 Ocak 2014 Salı

Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1

Bölüm 1, Harry, Ron ve Hermione’nin Voldemort’un ölümsüzlük sırrını barındıran Hortkuluklar’ın izini sürmek ve yok

etmek görevini üstlenerek yola çıkmaları ile başlıyor. Profesörlerinin yönlendirmeleri ve Profesör Dumbledore’un

koruması olmaksızın, tek başlarına yola çıkan üç arkadaş şimdi herzamankinden daha fazla birbirlerine güvenmek

zorundadır. Ancak, onları tehdit ederek ayrı düşmelerini sağlamak isteyen Karanlık Güçler de aralarındadır.Bu arada,

büyücülük dünyası Karanlık Lord’un tüm düşmanları için tehlikeli bir yer haline gelmiştir. Uzun zamandır korkulan savaş

başlamış ve Voldemort’un Ölüm Yiyicileri Büyü Bakanlığı’nın kotrolünü zorla ele geçirerek terör estirmekte ve kendilerine

karşı olabilecek herkesi tutuklamaktadırlar. Ama, Voldemort için en değerli olan ganimeti; Harry Potter’ı hala

bulamamışlardır. Seçilmiş kişi artık aranan kişidir ve Ölüm Yiyiciler Voldemort’a “canlı” olarak teslim etmek üzere onu

aramaktadırlar.Harry’nin tek umudu Voldemort onu bulmadan önce Hortkuluklar’ı bulmaktır. Ama, ip uçlarını

araştırdıkça neredeyse unutulmuş olan eski bir efsaneyi ortaya çıkartır – Ölüm Yadigarları’nın efsanesi. Eğer bu efsane

gerçekleşirse, Voldemort aradığı üstün güce erişebilecektir.Aslında Harry’nin geleceği, geçmişte yaşadığı ve tüm geleceğini

etkileyen “sağ kalan çocuk” olduğu kader gününde belirlenmiştir. O, artık sadece bir çocuk değildir, Harry Potter,

Hogwarts’a ilk adımını attığı günden beri hazırlanmakta olduğu Voldemort’la nihai mücadelesine giderek daha da

yaklaşmaktadır.Başrol oyuncularının gözlerinizin önünde bu şekilde büyümesi sizi bu filme daha da çok bağlayacak.

300 Spartalı

Frank Miller’in grafik romanından uyarlanan “300”, M. Ö. 480 yılında geçen Thermopylae savaşını konu alıyor. Filmde

Sparta Kralı’nın ordusu ile Pers ordusu arasında başlayan savaş tüm Yunanistan’ın Persler’e karşı birlik olmasını sağlar.

Sparta Kralı Leonidas (Gerard Butler) ve emrindeki 300 Spartalının Pers Kralı Xerxes’in büyük ordusuna karşı duruşu

başta ölümüne bir savaştır. Ancak bu durum dünyada ilk demokrasinin kuruluşuna da yardımcı olacaktır.Bu muhteşem

senaryonun beyazperdeye muhteşem bir şekilde aktarıldığına şahit olacaksınız.

Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı

 “Buz Devri” ve “Buz Devri: Erime Başlıyor”un sıfırın altında yaşayan kahramanları, mükemmel bir macera ile BUZ

DEVRİ 3 – DİNOZORLARIN ŞAFAĞI”nda tekrar karşımızdalar.Scrat yine asla ele geçiremediği meşe palamudunun, (ve

bu sefer belki aşkın da) peşindedir. Manny ve Ellie yavruları minik mamutun doğmasını beklemektedirler. Miskin Sid,

bulduğu dinozor yumurtalarından çıkan yavrularla kendine geçici bir aile kurar fakat bu, Sid için pek de iyi olmayacaktır.

Kılıç dişli kaplan Diego da arkadaşlarıyla ilişkisinde çok yumuşak bir tavır sergileyip sergilemediğini sorgulamaktadır.

Sid’i başına aldığı belalardan kurtarmak için çıktıkları yolculukta kendilerini birden gizemli bir yeraltı dünyasında bulan

ekip, karşılaştıkları dinozorlar, aklını kaçırmış gibi duran değişik hayvan türleri, yeni bir bitki örtüsü ve tek gözlü, acımasız

dinozor avcısı gelincik Buck ile heyecan dolu ve bir o kadar da eğlenceli bir maceranın ortasında kalırlar.  Tarihin en cesur

kahramanları Manny, Sid, Scrat, Scratiye, Diego, Buck ve arkadaşları başka hiçbir memelinin cesaret edemeyeceği yerlere

gidiyor, maceraya hazır olun.Yeni karakterlerle zenginleşen kadro sizleri aile boyu kahkahaya boğabilir.İyi seyirler.

6 Ocak 2014 Pazartesi

Ben Efsaneyim


Robert Neville başarılı bir bilim adamıdır ve insanlığı yok edeceğine inanılan,önüne geçilemez tehlikeli virüs ona bulaşmamıştır. Virüs çok kısa bir zamanda insanların ölümüne sebep olmuş, sonuçta Neville New York'ta hayatta kalan tek insan olmayı başarmıştır. Ancak Neville'in durumu çok zordur çünkü belki de dünya üzerindeki tek insan kendisidir. Üç yıl boyunca dolaşmakta, yaydığı radyo mesajları ile hayatta kalan insanlara ulaşmaya çalışmaktadır.
Herhangi bir canlıya rastlayamayan Neville aslında yalnız değildir ve her hareketi izlenmektedir. Salgından sağ kurtulan eski insan-yeni mutantlar Neville'in ölümcül bir hataya düşmesini beklemektedirler.Will Smith'in başrolünü oynadığı bu film bilim kurgu,fantasitk ve gerilim üçlemesiyle başarılı bir senaryaya sahiptir.

Hababam Sınıfı Uyanıyor

Babasının vefatından sonra okula yeni gelen Ahmet isimli öğrenci, eski öğretmeni Mahmut hocadan okumak için yardım ister. Hababam sınıfına verilen Ahmet torpilli sanılır. Arkadaşlarının şakalarına alışması güç olsa da bir süre sonra alışır fakat okumanın önemini diğerlerinden daha iyi bilmektedir.
Ertem Eğilmez'in Hababam Sınıfı serisinin en iyi filmlerinden biri olan Hababam Sınıfı Uyanıyor'da daha önceki filmlerde yer alan çekirdek kadroya Çalışkan Ahmet rolünde izlediğimiz Ahmet Sezerel de ekleniyor.Yeni karakterlerle zenginleştirilen bu bölüm sizi yine kahkahalara boğacak.

Her Çocuk Özeldir


Harfleri sayıları algılama problemi yaşayan bir çocuğun çevresi ve ailesi tarafından tembel gerizekalı muamelesi görür. Çalışmayı öğrenebilmesi için yatılı okula verildikten sonra resim öğretmeni ile değişen hayatı ve başarısını anlatan bir film.Hindistan'ın ve dünyanın efsanesi olan Aamir Khan'ın oynadığı ve yönettiği bu muhteşem filmi izlemenizi şiddetle öneriyoruz.

4 Ocak 2014 Cumartesi

You are Next-Katliam Gecesi

Davison ailesi, ailenin büyüklerinin evlilik yıldönümleri vesilesiyle şehirden uzak izbe bir evde toplanırlar. Bu kutlamanın davetsiz ilk misafiri ise ailenin genç üyelerinden Crispian'ın yeni kız arkadaşı Erin'dır ve başlarda ortama bu durumun gerginliği hakim olur. Ancak kısa süre sonra yaşanmaya başlayacak olan sürpriz dehşet, aile bireylerinin zihinlerindeki tüm korku tanımlarını yerle bir eder. Crispian ve kardeşi Drake'in tartıştığı sırada evin camlarından giren bir maskeli katiller çetesi, tüm aileyi savunmasız bir şekilde kıskıvrak yakalar. Kaçacak yeri olmayan kurbanlar bir gece boyunca dehşet içerisinde canlarını savunurken beklenmeyen sürprizler yaşanacaktır.Keyifli seyirler

Beginner-Yeni Başlangıçlar

Ailesinin kopuk ilişkileri sebebiyle ilişkilerinde bağlanma sorunu çeken orta yaşlı bir adamın annesinin ölümünden sonra babası ile olan yakınlaşmasını ve aralarındaki süpriz dolu ilişkileri anlatan bir film olan Yeni Başlangıçlar, iddialı kadrosu ve başarılı anlatımı ile yılın en başarılı filmlerinden biri.
Yönetmen Mike Mills'in kendi hayatından da bölümleri kurgu ile birleştirerek sinemaya aktardığı Yeni Başlangıçlar, 75 yaşındaki babasının eşcinsel olduğunu öğrenmesi ve onun tercihlerini irdelerken kendi hayatını ve yalnızlığını sorgulamasını da anlatıyor.

Çapraz kurgu ile içiçe geçmiş hikayeleri belirsiz sıralarda işleyen Yeni Başlangıçlar'ın başrollerinde Ewan McGregor, Christopher Plummer ve Melanie Laurent var.

Voir La Mer - Yol Hikayesi

İki Fransız kardeş, yaz tatilinde uzun zamandır görmedikleri annelerini ziyaret etmeye karar verirler. Bunun için ikinci el bir karavan alarak Fransa’nın bir ucundan diğer ucuna bir yolculuğa çıkarlar. Yolda karşılarına oldukça çekici genç bir kadın çıkar. Daha önce hiç deniz görmediğini söyleyen kadın da yolculuğa katılır.

The Wolfman-Kurt Adam

Lanetli bir yazar olan Lawrence Talbot, kardeşinin yok olmasından sonra ailesinin evine geri döner. Ayrı yaşadığı babasıyla tekrar bir araya gelir ve birlikte kardeşini aramaya başlarlar. Sakin, küçük Blackmoor köyünü terk ettikten sonra, yıllarca bu olayı unutmaya çalışmış. Ancak yıllar sonra kardeşinin nişanlısından (Gwen Conliffe) gelen kayıp haberi onu kaybolan kardeşini aramak için bu köye geri getirmiştir. Talbot'nun çocukluğu annesi öldüğü gece bitmiş. Kendisini bekleyen korkutucu kaderin farkına varır. Çok geçmeden köyde çok güçlü, hayvani bir yaratığın vahşice köylüleri öldürdüğünün haberini alır ve bundan şüphelenen İskoçya bölge müfettişi Aberline bu olayı araştırmak için köye gelir. Kurt adam il ilgili yapılmış filmlerin en başarılı olanlarından olan 2010 yağımı Kurt Adam - The Wolfman

The Spectacular Now

Sutter Keely şu anda yaşamaktadır. Lise son sınıf öğrencisi olan Sutter partilerin neşesidir. Erkek giyim mağazasında çalışan Sutter’ın geleceğe dair planları yoktur. Ancak kız arkadaşı tarafından terk edilince, çok sarhoş olur ve Aimee Finicky ile bir çimenlikte uyanır. Aimee çok farklıdır. Erkek arkadaşı yoktur ve bilim kurgu kitapları okumaktadır. Ancak Amy bir gelecek hayal ederken, Sutter büyüleyici olan şimdide yaşamakta olsa bile, birbirlerine çekilmişlerdir. The Spectacular Now 2013

The Killing Jar - Ölümcül Çatışma

Ölümcül Çatışma - The Killing Jar (2012) filminde, Rehineler her zaman masum değildir... Av tüfeğine güvenerek rehin aldığı yedi kişi masumiyetin arkasına gizlenmiş büyük bir örgüt olabilir ya da azılı katillerden oluşan bir grup fakat bunu anlamak pek de mümkün değil! Yedi kişinin rehin alınması ile birlikte daha hareketli hale gelen serüven rehinelerin daha planlı hareket etmesi ile çok farklı boyutlara doğru ilerliyor.

2 Ocak 2014 Perşembe

The Colony



Dünya bir iklim felaketi yaşamış ve binlerce yıl sonra tekrar buz devrine girmiştir. Güneşin görünmediği yeryüzünde her taraf karlarla kaplıdır. Çıkan büyük kıtlık sonrası dünya nüfusunun çok büyük bölümü yok olmuştur. Hayatta kalmayı başaran bir grup insan bir yeraltı sığnağında koloni kurarak yaşamlarını sürdürmeye çalışmaktadırlar. Fakat bir gün beşinci koloni olarak adlandırılan bir bölgeden çağrı sinyali alırlar. Kolonide çağrıya cevap vermek istemeyenlere karşı Briggs önderliğinde bir ekip kurulur ve olan biteni öğrenmesii çin 3 kişi sinyalin geldiği bölgeye doğru gider. Fakat burada karşılaştıkları hayatta kalmış ama canavarlaşmış insanlardır.Filmin yönetmenliğini Jeff Renfroe üstlenirken oyuncu kadrosunda Laurence Fishburne, Kevin Zegers, Bill Paxton gibi isimler yer alıyor.
 

That's What I Am - Ben Böyleyim

Andy Nichol ortaokul uç klas öğrencisidir. Öğretmenleri Mr. Simon yarıyıl ödevi verirken öğrencileri birbirine eşleştirme hakkınıda kullanmıştır. Andy e de makro G lakabını taktıkları ve ucube olark gördükleri Stanley i orantılı görmüş ve beraberinde bir makale yazmalarını istemiştir. Mr. Simon okulun işaret sevilen ...

Seconds Apart-Saniyeler

 Bir Birine Oldukca Bağlı İki Kardeş Jonah Ve Seth Oldukca Özel Ve Bir Okadarda Tehlikeli Sayılıcak Bir Yetenekleri Vardır Bu yetenekleri Maddeler Üzerinde Düşünce Ğücüyle Etki Yapma Yani (Telekinesis)dir. Bir Gün Okudukları Okulda Öğrencilerin Tek Tek Cinayete Kurban Gitmesiyle Gözler Bu Kardeşlerin Üstüne Çevrilicektir.Artık Bir Birlerinden Bile Şupelenmeye Başlayan Kardeşler Bir Birlerine Duşman Olacak Konuma Gelmişlerdir

Rush-Zafere Hücum

1976 yılında gerçekleşen Alman Grand Prix yarışında Niki Lauda'nın kullandığı Ferrari ikinci round'un sonunda yaşadığı bir sorun nedeniyle yarış dışı kalır ve birincilik ezeli rakibi James Hunt'a gider. Bu kaza sonrasında Lauda yaralanır; aradan geçen altı haftanın ardından olağan hırsı ve öfkesiyle pistlere geri döner. İki yarışçı arasında italyan Grand Prix'i ile başlayan mücadele diğer yarışlarda katlanarak devam eder. Hedef dünya şampiyonluğudur...

Avusturyalı F1 yarışcısı Niki Lauda ve İngiliz rakibi James Hunt arasındaki dillere destan rekabeti konu alan film, Formula 1'in altın döneminde, 1970'lerde geçiyor

Please Give - İnadım İnat

Değişik bir konu ve yaklaşım tarzı ile dikkatleri üzerine çeken 2010 yapımı İnadım İnat - Please Give filmi Evli bir çift olan Kate ve Alex, ergenlik çağındaki torunları Abby ile birlikte yaşamaktadır. Manhattan'da yaşadıkları daire artık onlara dar gelmektedir. Bunun için yan daireyi de satın alıp evi genişletmeye karar verirler. Ancak tek sorun yan dairede yaşayan huysuz ihtiyar Audrey'dir. Daire meselesi iki aileyi birbirine yakınlaştırır ve ilişkilerini yeniden gözden geçirmelerine neden olur.

1 Ocak 2014 Çarşamba

No habra paz para los malvados-Alçaklara Huzur Olmayacak

2004 yılında Madrid’te düzenlenen ve polisin beceriksizliği yüzünden engellenemeyen bombalı terörist saldırısını konu alan bir film.polisiye aksiyon dolu

Requiem For A Killer- Katile Ağıt

Zehirlerin kullanımı uzmanlaşmış yeni bir hayat arayışı içinde bir kiralık katil olan Lucrèce. Ayrıca operaya düşkündür Son görevi için İsviçre Alpleri’nde bir şatoda, önemli bir festivalde soprano olarak sahne alacak ve sahne arkadaşı Alexander Child’ı öldürecektir Alexander’ın öldürüleceğini öğrenen ajan Rico (Clovis Cornillac) dafestivale gider. Ancak kiralık katilin kim olduğu konusunda hiç bir fikri yoktur ve bulmak da sandığı kadar kolay olmayacaktır

Order Of Chaos– Kaos Düzeni

John nişanlı bir adamdır. Kendisinin aynı zamanda iyi bir işi vardır. John dürüst, yalan söylemekten nefret eden ve kurallara uyan birisidir. Rick ile tanışıncaya kadar… John ve Rick arasında ilginç ve karmaşık bir arkadaşlık başlar. Peki bu arkadaşlık John’u nerelere götürecektir? John eskisi gibi kalmayı başarabilecek midir yoksa farklı bir adam haline mi dönüşecektir?

Green Zone - Yeşil Bölge

Usta yönetmen Paul Greengrass (The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum, United 93), favori sinema oyuncusu olan Matt Damon'ı "Yeşil Bölge" filminde de tercih ederek doğru bir hamle yaptığını ifade ediyor. Sıkı bir gerilim filmi olan Yeşil Bölgede beraber çalışan ikili, bu defa Irak savaşını masaya yatıran bir macera filmine imza atıyorlar. Senaryo, Irak savaşında kaosun hüküm sürdüğü, hiç kimsenin birbirine güvenmediği, alınan her kararın beklenmedik sonuçlara yol açabileceği karanlık günler üzerine kurulu. 2003 yılında ABD önderliğinde Bağdat'ın işgâli sırasında, tebligat çavuşu Roy Miller (Damon) ve ordu müfettişlerinden oluşan ekibi, Irak çölünde depolandığından kuşkulanılan kitle imha silâhlarını bulmak üzere görevlendirilir. Bubi tuzaklı bir bölgeden diğerine geçen askerler, ölümcül kimyevi maddelerin peşine düşerler. Ancak bunun yerine, görevlerinin amacını taban tabana değiştirecek bir örtbas olayı ile karşılaşırlar. Farklı amaçları olan ajanlarca çevrilmiş olan Miller, yabancı topraklardaki gizli ve sahte istihbarat bilgilerinin ışığında, düşman bir rejimin yıkılmasına ya da istikrarsız bir bölgede savaşı tırmandıracak yanıtlara ulaşmak zorundadır. Bu hararetli ve tehlikeli yerde, en zor bulunan silâhın, gerçeğin kendisi olduğunu keşfeder.

Blue Caprice

2002 Beltway Sniper saldırılarına yol açan Amerika'da terör estirmiş keskin nişancı John Allen Muhammad ile birlikte yakalanan oğlu Lee Boyd Malvo'nun yaşamından esinlenilmiştir.2002 Beltway Sniper saldırılarına yol açan, gerçek yaşamdaki olaylardan esinlenerek yapılan bu filmde terk edilmiş bir çocuğun Amerika'ya çekilerek tehlikeli bir baba figürü gölgesinin girdabına sürüklenişini anlatıyor